Coniferen

Coniferen behoren tot de meest bekende en meest toegepaste hagen in ons land. Voor de mooiste coniferen soorten bent u welkom bij PlantKraan.

Soorten coniferen

Coniferen worden vaak gezien als standaard hagen, maar dat zijn het zeker niet. Er zijn namelijk tal van coniferen soorten die geschikt zijn voor verschillende toepassingen. U kunt coniferen planten om een hoge afscheiding tussen twee tuinen te maken, maar er zijn ook lagere varianten die ideaal zijn als omheining van de voortuin.

U kunt het best de Thuja Occidentalis Brabant coniferen planten als er vooral een dichte haag gerealiseerd moet worden, waardoor er veel privacy ontstaat. Gaat de voorkeur uit naar het realiseren van een hoge haag, zoals voor het maken van een hoge afscheiding tussen twee tuinen? Dan kunt u het best Leylandii coniferen planten.

coniferen
coniferen-soorten
coniferen-planten
coniferen kopen

Coniferen planten en coniferen bomen

Coniferen zijn in de basis natuurlijk hagen. Toch wordt er wel eens onderscheid gemaakt tussen coniferen planten en coniferen bomen. Vaak wordt hiermee het verschil van toepassing aangeduid. De coniferen planten worden vaker gebruikt in pot, terwijl de coniferen bomen vaker worden toegepast als hogere en langere haag. Er zijn veel soorten haagplanten beschikbaar, waaronder de Laurier Rotundifolia, de Thuja Brabant, de Taxus Baccata en de Levensboom Thuja Occidentalis Smaragd. Andere bekende, mooie coniferen soorten zijn de Thuja Plicata Martin, de de Leylandii conifeer en de Portugese Laurieren. Coniferen zijn wintergroen, dus ook in het winterseizoen kan er worden genoten van een mooie, volle, groene haag.

De verzorging van coniferen

Als het gaat om verzorging, dan zijn de diverse coniferen soorten heel eenvoudig gezond te houden. Coniferen zijn zeer sterk en hebben niet veel nodig om mooi en gezond te blijven. Gaat u coniferen planten, dan is het voor de meeste soorten aan te raden om per strekkende meter niet meer dan drie coniferen te planten. In de eerste periode is het ook goed om extra water te geven. Bij een vochtige grond ontwikkelen de coniferen zich het best. Ontstaan er gedurende het jaar langere perioden van droogte? Ook dan is het verstandig om de coniferen wat extra water te geven. Verder is eens per half jaar bemesten voldoende om de haag sterk en mooi te houden.

Het snoeien van de coniferen soorten

Het is voor het behoud van de gezondheid van alle coniferen soorten belangrijk om deze te snoeien. Dit zorgt ervoor dat de haag sneller een betere dichtheid laat zien en er gewoon voller bij staat. Ook voor het snoeien geldt dat dit minimaal twee keer per jaar nodig is, het liefst in het voorjaar en het najaar. Wilt u de mooiste coniferen soorten kopen? Dan bent u aan het juiste adres bij PlantKraan. Voor meer informatie of een persoonlijk advies kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.

coniferen bomen

Dé plantengroothandel voor professionals

Wanneer u op zoek bent naar een ervaren, gedreven plantengroothandel in de regio Reeuwijk, dan bent u bij ons van harte welkom. Wij bieden u niet alleen een gevarieerd assortiment groothandel planten, maar ook een mooie selectie bomen.

Uiteraard staan wij klaar voor de meest uiteenlopende professionals. Zo zijn er grootgroenbedrijven, tuinarchitecten en traditionele handelaren te vinden in onze klantenkring, maar wij zijn onder meer ook kleinere tuincentra en hoveniers van dienst.

Alle groothandel planten en bomen worden met zorg aangeleverd door de hele regio.