Leibomen

Leibomen mogen zich rekenen tot de meest populaire bomen in ons land. Wilt u mooie, groenblijvende leibomen kopen? Dan staat Plantkraan voor u klaar. Leibomen zijn er in veel verschillende soorten, maar ze hebben wel allemaal iets belangrijks met elkaar gemeen. Deze bomen hebben namelijk allemaal takken die in de breedte worden geleid in plaats van in de hoogte. Hierdoor kennen de leibomen een bijzonder karakter.

Soorten leibomen

U kunt diverse soorten leibomen kopen, van snelgroeiende varianten tot groenblijvende leibomen. Daarnaast zijn er ook de lage leibomen, welke ook ideaal zijn voor de wat kleinere tuinen. Onder de meest populaire leibomen vinden we bijvoorbeeld de Lei Carpinus, de Lei Eaegamus, de Leiboom Amberboom en de Leiboom Moeraseik.

leibomen
verzorging-leibomen
lage-leibomen
leibomen kopen

Leibomen kopen voor in kleinere tuinen

Er zijn in Nederland steeds meer woningen met kleinere tuinen te vinden. Oudere woningen met grotere tuinen worden vervangen door nieuwbouw met kleinere tuinen om zo meer woningen op dezelfde grond te kunnen plaatsen. Toch willen veel mensen wel graag groen in de tuin en bomen zijn populair. Zeker voor kleinere tuinen is het een uitstekende optie om leibomen te kopen, omdat deze bomen compact groeien. Daarnaast hebben zij een modern uiterlijk, zorgen zij gemakkelijk voor meer privacy en kunnen ze worden toegepast voor het realiseren van een natuurlijke afscheiding. Zeker de Lei Amberboom en de Lei Sierpeer zien we steeds vaker in de kleinere tuinen verschijnen.

Een goede verzorging van leibomen

Alle leibomen, zowel de hogere als de lage leibomen, hebben met enige regelmaat onderhoud nodig. Er zijn meerdere soorten groenblijvende leibomen, waaronder de Leiplataan en de Leilinde, die het hele jaar door zorgen voor een volle, groene uitstraling. Deze worden vaak toegepast om inkijk tegen te gaan en / of meer privacy te creëren. Leibomen houden van zon en hebben uiteraard, net als andere bomen, voldoende water nodig. In langere perioden van droogte is het dan ook belangrijk om leibomen extra water te geven. Daarnaast is het aan te raden om leibomen in het voorjaar te voorzien van een organische meststof. In het zomerseizoen kunt u nogmaals een kleinere hoeveelheid toevoegen voor een optimale ontwikkeling en een goede gezondheid.

Leibomen snoeien om de vorm te behouden

De takken van leibomen worden horizontaal geleid om deze te laten ontwikkelen in het gewenste model. Om het model te behouden is het vaak voldoende om de leibomen twee maal per jaar te snoeien. Wilt u de vorm heel strak houden, dan is dit iets vaker nodig. Wanneer leibomen niet worden gesnoeid, dan nemen zij op den duur hun oorspronkelijke vorm weer aan en gaat het model verloren. Wilt u mooie leibomen kopen? Dan bent u altijd aan het juiste adres bij PlantKraan. Voor meer informatie of advies kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen. Wij helpen u graag verder.

leibomen-snoeien

Dé plantengroothandel voor professionals

Wanneer u op zoek bent naar een ervaren, gedreven plantengroothandel in de regio Reeuwijk, dan bent u bij ons van harte welkom. Wij bieden u niet alleen een gevarieerd assortiment groothandel planten, maar ook een mooie selectie bomen.

Uiteraard staan wij klaar voor de meest uiteenlopende professionals. Zo zijn er grootgroenbedrijven, tuinarchitecten en traditionele handelaren te vinden in onze klantenkring, maar wij zijn onder meer ook kleinere tuincentra en hoveniers van dienst.

Alle groothandel planten en bomen worden met zorg aangeleverd door de hele regio.